JULEHILSEN 2014

Det er endnu engang blevet tid til at skrive en julehilsen med et tilbage blik på året som  er gået. I år har vi modtaget et julebrev og det var via post og et via mail, mange tak.

Nå, men vi må til det. Først på året konstaterede vi at vort gamle tag var utæt. Det blev hurtigt besluttet at skifte pladerne og det skulle ske i sommerferien. Dernæst var der nogle ting som skulle laves på motorcyklen inden forårets komme. De blev selvfølgelig klaret og første tur gik til Hvalpsund, hvor mange andre MC’ere var samlet for at indtage et par ristede med det hele.

Foråret bød også på en gang maling i stuen, hvor Mette efter endt malerarbejde selvfølgelig skulle ændre på indretningen. Et skab fra Aalestrup skulle indpasses/placeres i stuen og stueuret skulle også have ny placering. Vanens magt er stor da Torben  stadig kigger på den gamle placering af uret.

Sommeren er nu kommet og ferien står for døren, men hvor skulle vi tilbringe denne store begivenhed. Vi måtte jo også konstatere at vi havde sølvbryllup den 1. juli og da vi samtidig havde ferie i denne periode, kunne vi jo også rejse væk og fejre det andet steds. Mange rejsemål blev foreslået og diskutteret, men det endte med en fotosafari på Matsvani Lodge i Syd Afrika.

DSC_0098
Gudieen Alex
DSC_0135
Voorteekker monumentet

Turen startede fra Aars til  Aalborg – Amsterdam – Johannesburg. I Amsterdam blev vi selvfølgelig forsinket p.gr. af defekt forrude i flyets cockpit, men afsted kom vi da i et andet fly – 12 timer er altså lang tid på et flysæde. Vi ankom til Johannesburg ved 24 tiden, men skulle vente på en kok som skulle have et gevær igennem tolden, og det tog tid. Omkring 01:30 begav vi os så til et hotel i Pretoria. Næste morgen skulle vi afsted mod Matswani Lodge, men inden vi begav os på denne rejse ca. 250km nord for Johannesburg, skulle vi se Voorteekker monumentet opført af de hvide sydafrikanere. Her blev historien om Syd Afrika’s tilblivelse og det har ikke været uden blodsudgydelse. Her ses vor guide som havde utrolig stor indsigt i Syd Afrika’s tilblivelse og historie.

DSC_0191
Vor bolig på Matswani
DSC_0197
Bolig set indefra

Efter ca. 3 timers kørsel ankom vi til
Matswani Lodge, hvor vi blev modtaget med varme og fugtige håndklæder således vi lige kunne tørre det værste støv i ansigtet og på hænder af. Efter anvisning af bolig/værelse skulle vi have lunch og her blev der ikke sparet på maden, det var 1. klasses mad. Dette skulle vise sig at vi blev i tvivl om det vi havde bestilt var en safari eller gourmet rejse for kvaliteten af maden her var under hele opholdet 1. klasse.

Ikke nok med at maden, men også turene ude i reservatet og servicen på Lodgen var uhørt god, så var turene i stedets eget reservat uovertruffen.  Udover at se dyrene på reservatet var vi også en tur i Pilanesberg National Park, hvor der var mulighed for at se The Big Five. Elefanter, flodheste og 2 leoparder blev observeret på denne tur og muligvis en løve, men den var sgu svær at se grundet rigtig god camouflage. Køreturen i parken var en oplevelse i sig selv – nærmest ligesom en tur i rutchebanen i tivoli, bare vildere.

Sidste dag i Syd Afrika var vi inde og se Apartheidmuseet og tur til Soweto på ___ pladsen som er stedet hvor oprøret fandt sted. Så var det ellers afsted til lufthavnen og udsigt til endnu 12 timer som sæde varmer. Turen til Syd Afrika var og er den bedste sølvbryllups gave vi har fået og det sammen med børnene.

Ferien var ikke færdig endnu, ikke for Torben ihvertfald og Mette skulle på plejehjem igen. Taget skulle som før nævnt jo skiftes og det var hårdt i denne varme. Tagpladerne er nu skiftet samt nye gavle + en udvidelse af værkstedet og det er ikke så ringe endda.

Nanna læser til multimeter designer og det går godt, hvad karakterer angår. Hun skal først i det nye år aflevere opgave og derefter i praktik indtil sommerferien.

Christian havde holdt et fjumre år, hvad uddannelse angår. Han arbejdede hos GPV og tjente en masse penge ifølge hans mor. I september startede han på en ingeniør uddannelse i Aalborg. Det går vistnok rimeligt, men han påtænker at droppe ud, for at starte på en uddannelse som fysiker. Faderen sagde han skulle fortsætte 1. år ud og derefter søge ind på fysiker studiet, hvis det var/er det han vil. Nu må vi se hvad det ender med.

Se nu skulle man tro der ikke skulle ske mere dette år, men værkstedet skulle selvfølgelig gøres færdig med isolering osv. MCen skulle jo i pit inden årsskiftet og det kom den.

Juleaften blev fejret hos Finn, Kirsten & Sarah sammen med Bjarne, Nanna og Christian – her var det en meget traditionel juleaften med brune kartofler, rødkål, franske katofler, hvide kartofler og and.

Nytårsaften skulle dette år afholdes her på Kong Knuds Vej 5 sammen med vore venner. Noget nyt blev prøvet i år, nemlig mad udefra og der var ikke så ringe endda.

Året er slut og et nyt kan begynde, vi vil slutte vor jule/nytårs hilsen med et glædeligt bag  jul samt et godt nytår.

Med venlig hilsen

Kong Knuds Vej 5

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *